Sport eXperience teams up with Fraunhofer Venture to support sportstech entrepreneurs

Fraunhofer is Europe’s leading application-oriented research organization with its foundation in Munich, Germany. Within the AHEAD program of Fraunhofer Venture they build entrepreneurial teams around deep tech. By creating an environment tailored to science-backed innovation that brings out the best in team, market and product, AHEAD takes tech transfer to the next level. In 2020 they focus on sportstech by offering their knowledge to entrepreneurs. Sport eXperience is involved as business mentor in their sportstech program.

In May 2020 Sport eXperience starts with an online ‘washing machine’. Sport eXperience will meet a dozen international entrepreneurs sharing their innovation in sports. It’s the first session to identify the challenges and its potential. The whole program takes a maximum of 2 years.

Dominik Getzinger is part of the AHEAD team and in charge of the AHEAD Sports-Track. He reached out to Sport eXperience to share our knowledge with the up and coming entrepreneurs: “We are glad to have real veterans in the sports-industry on board. Since they went through professional athletic careers, built sportstech companies and accelerated startups for the past years, there is a really good fit to our high-tech teams.”

Arno Hermans, founder Sport eXperience: “We are really excited to work with Fraunhofer and its selected entrepreneurs in the upcoming period. We will add our sportstech business knowhow to their high-end tech knowledge. We go for gold!”

IN DUTCH

Sport eXperience ondersteunt Fraunhofer Venture met sportstech ondernemers

Fraunhofer is Europa’s toonaangevende organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek met München als thuisbasis. Binnen het AHEAD-programma van Fraunhofer Venture ondersteunen ze teams rondom deep tech. Fraunhofer creëert met hun AHEAD-programma een omgeving die het beste in team, markt en product naar boven haalt. In 2020 richten ze zich op sportstech door hun kennis aan te bieden aan de deelnemende teams. Sport eXperience is als business mentor betrokken bij hun sportstech programma.

Fraunhofer heeft met GoalRef een belangrijke impuls gegeven aan doellijntechnologie. Het systeem werkt op basis van een magnetisch veld dat beoordeelt of de bal de lijn wel of niet is gepasseerd. Dit wordt gedaan aan de hand van een sensor die in de bal zit. Daarnaast zijn zij met het Jogmo systeem erin geslaagd om in het ijshockey elke beweging van de puck en de spelers te volgen. De NHL implementeert deze Fraunhofer technologie op termijn in alle 31 NHL ijshockey arena’s.

In mei 2020 start Sport eXperience met een online ‘wasmachine’. Sport eXperience ontmoet een tiental internationale ondernemers die hun innovatie in de sport delen. Het is de eerste sessie om de uitdagingen en het potentieel ervan te onderzoeken. Het hele programma duurt maximaal 2 jaar.

Dominik Getzinger maakt deel uit van het AHEAD-team en leidt de AHEAD Sports Track. Hij nam contact op met Sport eXperience om hun kennis in te zetten: “We zijn blij dat we de juiste expertise uit de sportindustrie aan boord hebben. In de afgelopen jaren hebben de mensen binnen Sport eXperience ook op hoog niveau gesport. Omdat zij ook sportstech-bedrijven hebben opgericht en startups hebben versneld, passen ze echt goed bij onze hightech-teams.”

Arno Hermans, oprichter Sport eXperience: “We zijn erg verheugd om de komende periode samen te werken met Fraunhofer en de geselecteerde ondernemers. We zullen onze sportieve knowhow toevoegen aan hun high-end technische kennis. We gaan voor goud! ‘

 Sport eXperience teams up with Fraunhofer Venture to support sportstech entrepreneurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *