Kopenhagen is ‘s werelds meest leefbare stad. En er is de Denen veel aan gelegen om die status te behouden. Het is niet voor niets dat de Lonely Planet recent deze stad heeft uitgeroepen als de nummer 1 reisbestemming. Niet alleen de fietsinfrastructuur is uitgekiend (45% van de inwoners fietst naar en van zijn/haar werk), ook is veel aandacht voor sport en bewegen. Ze combineren veel functies op een klein oppervlak en richten de openbare ruimte optimaal in voor de vitale Deen. Ook wordt veel aandacht geschonken aan de renovatie van faciliteiten en het revitaliseren van bestaande gebouwen. Dit gaat vaak gepaard met een multifunctionele inrichting en exploitatie waarbij samenwerking essentieel is. Daarnaast spelen sport en beweeg startups een belangrijke rol in de hoofdstad die verder bouwen aan de vitale maatschappij.

Sport eXperience neemt je van 8 t/m 11 april 2019 mee naar Kopenhagen, een stad die dagelijks in beweging is. We verkennen de stad per fiets, ontmoeten sportvertegenwoordigers, bezoeken projecten, ontmoeten startups en zijn te gast bij twee sportclubs. Deze reis is met name bedoeld voor ambtenaren van gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies en rijksoverheden met sport in hun portefeuille. Ook het bedrijfsleven of anderszins is uitgenodigd deel te nemen.

PROGRAMMA
Er kunnen in het programma nog kleine wijzigingen voorkomen. (laatste update: 6 november 2018).

MAANDAG 8 APRIL
06:00 Welkom op Eindhoven Airport (vlucht met Transavia)
08:40 Geplande aankomst Kopenhagen Airport
11:00 Ontvangst Nederlandse Ambassade en Gemeente Kopenhagen
We worden officieel welkom geheten op de Nederlandse ambassade door Henk Swarttouw (ambassadeur) die in de binnenstad ligt. 
11:30 Gemeentelijk sportbeleid Kopenhagen
Namens de gemeente Kopenhagen zal Thomas Bach (hoofd Sport) een uitgebreide toelichting geven over hun sportbeleid. Bach werkte tot een half jaar geleden nog voor het Deens Olympisch Comité.
13:00 Lunch
13:30 Lokale og Anlaegfonden >>
Deze organisatie valt formeel onder het Ministerie van Cultuur en geeft jaarlijks 10 miljoen euro uit aan vernieuwende concepten rondom sport en culturele faciliteiten. Zij presenteren hoe de accommodaties en de openbare ruimte in Denemarken zich ontwikkelen. Daarnaast zal het Deense Instituut voor Sport Studies (IDAN) hun bevindingen presenteren uit hun onderzoeken in de Deense samenleving. Het IDAN kan vergeleken worden met het Nederlandse Mulier Instituut.
15:30 Sparta Running >>
Sparta Running is een bijzondere atletiekclub. Naast de vereniging organiseren zij onder andere ‘s werelds grootste hardloop event (DHLstafetten), de halve marathon en de meest innovatieve marathon ter wereld. Hoe doen zij dat als vereniging?
17:00 Stadion Tour FC Kopenhagen
Naast Sparta Running bevindt zich het voetbalstadion van FC Kopenhagen. Hier worden wij rond geleid en krijgen we onder andere een inzicht in de exploitatie van dit stadion waar ook het nationale team de thuiswedstrijden speelt.
20:00 Diner

DINSDAG 9 APRIL
08:00 Ontbijt
09:00 Tour de Kopenhagen
We gaan deze dag weer per fiets door Kopenhagen en bezoeken onder andere Amaged Faelled School, Israels Square, Konditaget Lüders, Prismen, Streetmekka, Superkilen en nog veel meer. En tussendoor lunchen we ook.
14:30 Verticaal sporten >>
Op het kantoor van WERK Architecten zal Thomas Kock veel voorbeelden geven hoe zij omgaan met de openbare ruimte en sportfaciliteiten. Ook licht hij hun nieuwe concept toe over verticaal sporten. Voor met name dichtbevolkte gebieden kan deze visie een uitkomst zijn. 
16:00 Startups; Founders House >>
Kopenhagen kent een zeer actieve startup scene. Een aantal startups in het sport en beweeg domein heten ons van harte welkom in de Founders House en gaan graag in gesprek over de toegevoegde waarde van innovatie. Ontmoet onder andere Motivu, Twinbody, Wannasport en meer startups met voorafgaand een introductie over de Founders House.
18:00 Diner Founders House

WOENSDAG 10 APRIL
08:00 Ontbijt
09:30 Grondal Multicenter >>
Dit centrum is met 33.000m2 één van de grootste overdekte sportcentra van het land. Ongeveer 3.000 mensen sporten hier dagelijks verdeeld over 140 clubs en 40 sporten. Hoe is dit mogelijk? En hoe organiseren ze dit?
12:00 Lunch
13:00 Workshop; eigen uitdagingen
In een interactieve workshop staan we stil bij ieders individuele uitdagingen. We bekijken met de aanwezige en opgedane kennis naar de toekomst zodat elke deelnemer bij terugkomst meteen aan de slag kan.
17:30 Beklimming Rundetaarn
We sluiten de studiereis af met een beklimming van de Rundetaarn. Van bovenop de toren heb je een fantastisch uitzicht over Kopenhagen, en met een beetje geluk zie je Malmö. 
20:00 Diner

DONDERDAG 11 APRIL
06:30 Ontbijt
07:00 Vertrek richting Kopenhagen Airport
10:35 Geplande aankomst Eindhoven Airport

KOSTEN
€ 1.595,- ex BTW tot 1 februari 2019
€ 1.895,- ex BTW na 1 februari 2019
deze reis is inclusief: fiets, overnachtingen, ontbijt, lunch (2x), excursies, meetings en workshop
en exclusief: vliegreis, lunch (1x) en diners

AANMELDEN
De reis gaat door wanneer minimaal 8 personen zich hebben aangemeld. Er kunnen in totaal maximaal 15 personen mee.

Met onderstaande gegevens meldt u zich aan voor de studiereis naar Kopenhagen.

Ik meld mij aan voor de studiereis naar Kopenhagen

Naam (verplicht):

Organisatie (verplicht):

Functie (verplicht):

Onderstaande adresgegevens worden gebruikt voor het verzenden van de factuur.

Adres (verplicht):

Postcode (verplicht):

Plaats (verplicht):

Referentie nummer (indien noodzakelijk):

E-mail (verplicht):
Dit adres gebruiken wij voor de correspondentie

Mobiel nummer (verplicht):
Dit nummer gebruiken wij voor een groepsapp

Wat verwacht u van de studiereis?

Controleer uw gegevens voor de volledigheid alvorens u op "verzenden" drukt.

Annuleringsvoorwaarden:
100% tot 3 maanden voor reis
50% tot 1 maand voor reis
0% korter dan 1 maand voor reis