Kopenhagen is wederom verkozen tot meest leefbare stad voor Europeanen door ECA International. En er is de Denen veel aan gelegen om die status te behouden. Het is niet voor niets dat de Lonely Planet recent deze stad heeft uitgeroepen als de nummer 1 reisbestemming. Niet alleen de fietsinfrastructuur is uitgekiend, ook is veel aandacht voor sport en bewegen. De Denen combineren veel functies op een klein oppervlak en richten de openbare ruimte optimaal in voor de vitale Deen. Daarbij wordt veel aandacht geschonken aan de renovatie van faciliteiten en het revitaliseren van bestaande gebouwen. Dit gaat vaak gepaard met een multifunctionele inrichting en exploitatie waarbij een integrale samenwerking essentieel is. Daarnaast spelen sport en beweeg startups een belangrijke rol in de hoofdstad die verder bouwen aan de vitale maatschappij.

Sport Experience neemt u van 4 november t/m 7 november 2019 mee naar Kopenhagen, een stad die dagelijks in beweging is. We verkennen Kopenhagen per fiets, ontmoeten sportvertegenwoordigers, bezoeken projecten, ontmoeten startups en zijn te gast bij sportclubs. Deze reis is met name bedoeld voor ambtenaren en wethouders van gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies, rijksoverheden evenals medewerkers van hogescholen en universiteiten uit België en Nederland. Ook het bedrijfsleven of anderszins is uitgenodigd deel te nemen.

DOELEN
+ U bevordert en verstevigt de contacten tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid uit de drie landen (BEL / DEN / NED).
+ U doet buitengewone kennis op van het sport en beweegaanbod en hoe dit tot stand is gekomen, van planvorming tot en met realisatie en exploitatie.
+ U leert hoe de Denen (integraal) samenwerken bij het opstellen van omgevingsplannen en de gebieden herontwikkelen. U ervaart hoe de Denen invulling geven aan de openbare ruimte.
+ 75% van de sport startups heeft zich gevestigd in de hoofdstad. U ervaart hoe deze startups waarde toevoegen aan de vitale stad.

PROGRAMMA
Er kunnen in het programma nog kleine wijzigingen voorkomen. (laatste update: 10 september 2019). Het officiële programma start op maandag om 10:00 uur in het Ascot Hotel waar we verblijven. Het is voor deelnemers mogelijk om een dag eerder te arriveren.

ZONDAG 3 NOVEMBER
18:10 Verzamelen Eindhoven Airport
19:40 Vlucht Transavia naar Kopenhagen
22:15 Check-in Ascot Hotel

MAANDAG 4 NOVEMBER
07:30 Morning Run onder begeleiding van SHFT (optioneel)
08:45 Gezamenlijk ontbijt
10:00 Officiële start studiereis (resterende deelnemers sluiten aan)
10:30 Vertrek per fiets naar Nederlandse Ambassade
11:00 Ontvangst Nederlandse Ambassade en Gemeente Kopenhagen
We worden officieel welkom geheten op de Nederlandse ambassade die in de binnenstad ligt.
11:20 Gemeentelijk sportbeleid Kopenhagen
Namens de gemeente Kopenhagen zal Thomas Bach (hoofd Sport) een uitgebreide toelichting geven over hun sportbeleid. Bach werkte tot voor kort nog voor het Deens Olympisch Comité.
12:45 Lunch
13:15 Tour de Kopenhagen
We bezoeken deze middag de Charlotte Ammundsens Plads en Superkilen
15:30 Konditaget Lüders >>
De parkeergarage Lüders is de eerste garage in Denemarken met een actieve ruimte op het dak. In het dichtbevolkte district Århusgade breekt deze garage met de traditionele, monofunctionele parkeergarages. JA-JA Archicten neemt ons mee naar de top.
16:30 Sparta Running >>
Sparta Running is een bijzondere atletiekclub. Naast de vereniging organiseren zij onder andere ‘s werelds grootste hardloop event (DHLstafetten), de halve marathon en de meest innovatieve marathon ter wereld. Hoe doen zij dat als vereniging? Dorte Vibjerg vertelt meer over hardlopen in de hoofdstad.
20:00 Diner

DINSDAG 5 NOVEMBER
07:45 Ontbijt
08:30 Tour de Kopenhagen
We gaan deze ochtend weer per fiets door Kopenhagen en bezoeken onder andere Rope Forest en GAME Streetmekka.
10:15 Island Brygge / Kalvebod Bolge >>
Net als België en Nederland, wordt Denemarken omringd door water. Daar maken de Denen handig gebruik van door zwembaden aan te leggen in het water. De waterkwaliteit wordt steeds beter. Julien De Smedt geeft tekst en uitleg.
11:00 Lokale og Anlaegfonden >>
Deze organisatie valt formeel onder het Ministerie van Cultuur en geeft jaarlijks 10 miljoen euro uit aan vernieuwende concepten rondom sport en culturele faciliteiten. Zij presenteren hoe de accommodaties en de openbare ruimte in Denemarken zich ontwikkelen. Ola Mattsson vertelt meer over het LOA, de projecten en de ontwikkelingen.
12:00 Lunch
13:00 Copenhill >>
Officieel gaat de Copenhill op 4 oktober 2019 open. Deze kunstmatige berg op een energiecentrale is een echte blikvanger voor Kopenhagen. We bezoeken deze berg die meer is dan een berg.
14:15 Tour de Kopenhagen
We vervolgen onze tour door Kopenhagen met een bliksem bezoek aan Prismen.
15:00 Verticaal sporten >>
Op het kantoor van WERK Architecten zal Thomas Kock veel voorbeelden geven hoe zij omgaan met de openbare ruimte en sportfaciliteiten. Ook licht hij hun nieuwe concept toe over verticaal sporten. Voor met name dichtbevolkte gebieden kan deze visie een uitkomst zijn. 
16:00 Tour de Kopenhagen
Op onze weg naar het Founders House bezoeken we kort nog de Amager Faelled Skole.
16:30 Startups; Founders House >>
Kopenhagen kent een zeer actieve startup scene. Een aantal startups in het sport en beweeg domein heten ons van harte welkom in de Founders House en gaan graag in gesprek over de toegevoegde waarde van innovatie. Ontmoet onder andere Motivu, Twinbody, Wannasport en meer startups met voorafgaand een introductie over de Founders House. Recent onderzoek toont aan dat meer dan 75% van de sportinnovatie bedrijven zich hebben gevestigd in de Deense hoofdstad.
18:30 Diner Founders House; samen met Sports Tech Campus Denmark
Met de lancering van de Sports Tech Campus Denmark is een platform opgezet waar alle startups zijn ondergebracht. Naast de startups uit de sessie, zullen ook diverse andere startups deze avond aanschuiven bij het diner.

WOENSDAG 6 NOVEMBER
07:45 Ontbijt
09:00 Keingart (TBC)
Keingart zet mensen in beweging. Zij geloven in design als een hulpmiddel voor verandering. Keingart creëert spannende ruimtes die mensen uitnodigt te bewegen. Zij zijn bedenkers van onder andere het Athletics Exploratorium in Odense en The Rope Forest in Kopenhagen.
10:45 Tour de Kopenhagen
Onze rondreis wordt vervolgd met een bezoek aan de Dansekapellet en Tagesbo Skole
12:30 Grondal Multicenter >>
Dit centrum is met 33.000m2 één van de grootste overdekte sportcentra van het land. Ongeveer 1.000.000 mensen sporten hier jaarlijks verdeeld over 140 clubs en 40 sporten. Hoe is dit mogelijk? En hoe organiseren ze dit? Eva Kartholm vertelt ons er meer over.
12:45 Lunch (met vervolg presentatie)
14:00 Rondleiding Grondal Multicenter
Zien = geloven. In een rondgang door het gebouw zie je hoe de Denen in beweging komen.
15:00 Workshop: “Leren van de Denen”
In een interactief gesprek staan we stil bij de Belgische en Nederlandse uitdagingen en hoe de Deense ervaringen hier een bijdrage aan kunnen leveren.
17:00 Beklimming Rundetaarn >>
We sluiten de studiereis af met een beklimming van de Rundetaarn. Van bovenop de toren heb je een fantastisch uitzicht over Kopenhagen, en met een beetje geluk zie je Malmö. 
19:30 Diner

DONDERDAG 7 NOVEMBER
Na ontbijt vertrek richting Kopenhagen Airport

KOSTEN
€ 1.595,- ex BTW, aankomst 4 november, tot 15 september 2019
€ 1.745,- ex BTW, aankomst 3 november, tot 15 september 2019
€ 1.895,- ex BTW, aankomst 4 november, vanaf 15 september 2019
€ 2.045,- ex BTW, aankomst 3 november, vanaf 15 september 2019
deze reis is inclusief: fiets, overnachtingen, ontbijt, lunch, excursies, meetings en workshop
en exclusief: vliegreis en diners

AANMELDEN
De reis gaat door! Er kunnen in totaal maximaal 20 personen mee.

Met onderstaande gegevens meldt u zich aan voor de studiereis naar Kopenhagen.

Ik meld mij aan voor de studiereis naar Kopenhagen

Ik arriveer op (verplicht):
3 november 20194 november 2019

Naam (verplicht):

Organisatie (verplicht):

Functie (verplicht):

Onderstaande adresgegevens worden gebruikt voor het verzenden van de factuur.

Adres (verplicht):

Postcode (verplicht):

Plaats (verplicht):

Referentie nummer (indien noodzakelijk):

E-mail (verplicht):
Dit adres gebruiken wij voor de correspondentie

Mobiel nummer (verplicht):
Dit nummer gebruiken wij voor een groepsapp

Wat verwacht u van de studiereis?

Controleer uw gegevens voor de volledigheid alvorens u op "verzenden" drukt.

Annuleringsvoorwaarden:
100% tot 3 maanden voor reis
50% tot 1 maand voor reis
0% korter dan 1 maand voor reis