Kopenhagen is wederom verkozen tot meest leefbare stad voor Europeanen door ECA International. En er is de Denen veel aan gelegen om die status te behouden. Het is niet voor niets dat de Lonely Planet recent deze stad heeft uitgeroepen als de nummer 1 reisbestemming. Niet alleen de fietsinfrastructuur is uitgekiend, ook is veel aandacht voor sport en bewegen. De Denen combineren veel functies op een klein oppervlak en richten de openbare ruimte optimaal in voor de vitale Deen. Daarbij wordt veel aandacht geschonken aan de renovatie van faciliteiten en het revitaliseren van bestaande gebouwen. Dit gaat vaak gepaard met een multifunctionele inrichting en exploitatie waarbij een integrale samenwerking essentieel is. Daarnaast spelen sport en beweeg startups een belangrijke rol in de hoofdstad die verder bouwen aan de vitale maatschappij.

Sport Experience neemt u van 4 november t/m 7 november 2019 mee naar Kopenhagen, een stad die dagelijks in beweging is. We verkennen Kopenhagen per fiets, ontmoeten sportvertegenwoordigers, bezoeken projecten, ontmoeten startups en zijn te gast bij sportclubs. Deze reis is met name bedoeld voor ambtenaren en wethouders van gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies, rijksoverheden evenals medewerkers van hogescholen en universiteiten uit België en Nederland. Ook het bedrijfsleven of anderszins is uitgenodigd deel te nemen.

DOELEN
+ U bevordert en verstevigt de contacten tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid uit de drie landen (BEL / DEN / NED).
+ U doet buitengewone kennis op van het sport en beweegaanbod en hoe dit tot stand is gekomen, van planvorming tot en met realisatie en exploitatie.
+ U leert hoe de Denen (integraal) samenwerken bij het opstellen van omgevingsplannen en de gebieden herontwikkelen. U ervaart hoe de Denen invulling geven aan de openbare ruimte.
+ 75% van de sport startups heeft zich gevestigd in de hoofdstad. U ervaart hoe deze startups waarde toevoegen aan de vitale stad.

PROGRAMMA
Er kunnen in het programma nog kleine wijzigingen voorkomen. (laatste update: 14 juni 2019).

MAANDAG 4 NOVEMBER
06:00 Welkom op Eindhoven Airport (vlucht met Transavia)
08:40 Geplande aankomst Kopenhagen Airport
11:00 Ontvangst Nederlandse Ambassade en Gemeente Kopenhagen
We worden officieel welkom geheten op de Nederlandse ambassade die in de binnenstad ligt. 
11:30 Gemeentelijk sportbeleid Kopenhagen
Namens de gemeente Kopenhagen zal Thomas Bach (hoofd Sport) een uitgebreide toelichting geven over hun sportbeleid. Bach werkte tot een jaar geleden nog voor het Deens Olympisch Comité.
13:00 Lunch
13:30 Lokale og Anlaegfonden >>
Deze organisatie valt formeel onder het Ministerie van Cultuur en geeft jaarlijks 10 miljoen euro uit aan vernieuwende concepten rondom sport en culturele faciliteiten. Zij presenteren hoe de accommodaties en de openbare ruimte in Denemarken zich ontwikkelen. Daarnaast zal het Deense Instituut voor Sport Studies (IDAN) hun bevindingen presenteren uit hun onderzoeken in de Deense samenleving. Het IDAN kan vergeleken worden met het Nederlandse Mulier Instituut.
15:30 Konditaget Lüders >>
De parkeergarage Lüders is de eerste garage in Denemarken met een actieve ruimte op het dak. In het dichtbevolkte district Århusgade breekt deze garage met de traditionele, monofunctionele parkeergarages.
16:30 Sparta Running >>
Sparta Running is een bijzondere atletiekclub. Naast de vereniging organiseren zij onder andere ‘s werelds grootste hardloop event (DHLstafetten), de halve marathon en de meest innovatieve marathon ter wereld. Hoe doen zij dat als vereniging?
20:00 Diner

DINSDAG 5 NOVEMBER
08:00 Ontbijt
09:00 Tour de Kopenhagen
We gaan deze dag weer per fiets door Kopenhagen en bezoeken onder andere Amaged Faelled School, Israels Square, Prismen, Streetmekka, Superkilen en nog veel meer. En lunchen we tussendoor.
14:30 Verticaal sporten >>
Op het kantoor van WERK Architecten zal Thomas Kock veel voorbeelden geven hoe zij omgaan met de openbare ruimte en sportfaciliteiten. Ook licht hij hun nieuwe concept toe over verticaal sporten. Voor met name dichtbevolkte gebieden kan deze visie een uitkomst zijn. 
16:00 Startups; Founders House >>
Kopenhagen kent een zeer actieve startup scene. Een aantal startups in het sport en beweeg domein heten ons van harte welkom in de Founders House en gaan graag in gesprek over de toegevoegde waarde van innovatie. Ontmoet onder andere Motivu, Twinbody, Wannasport en meer startups met voorafgaand een introductie over de Founders House. Recent onderzoek toont aan dat meer dan 75 sportinnovatie bedrijven zich hebben gevestigd in de Deense hoofdstad.
18:00 Diner Founders House

WOENSDAG 6 NOVEMBER
07:30 Ontbijt
09:00 Keingart (TBC)
Keingart zet mensen in beweging. Zij geloven in design als een hulpmiddel voor verandering. Keingart creëert spannende ruimtes die mensen uitnodigt te bewegen. Zij zijn bedenkers van onder andere het Athletics Exploratorium in Odense en The Rope Forest in Kopenhagen.
11:00 Grondal Multicenter >>
Dit centrum is met 33.000m2 één van de grootste overdekte sportcentra van het land. Ongeveer 1.000.000 mensen sporten hier jaarlijks verdeeld over 140 clubs en 40 sporten. Hoe is dit mogelijk? En hoe organiseren ze dit? Eva Kartholm vertelt ons er meer over.
12:00 Lunch
13:00 Rondleiding Grondal Multicenter
Zien = geloven. In een rondgang door het gebouw zie je hoe de Denen in beweging komen.
14:30 Workshop: “Leren van de Denen”
In een interactief gesprek staan we stil bij de Belgische en Nederlandse uitdagingen en hoe de Deense ervaringen hier een bijdrage aan kunnen leveren.
17:30 Beklimming Rundetaarn >>
We sluiten de studiereis af met een beklimming van de Rundetaarn. Van bovenop de toren heb je een fantastisch uitzicht over Kopenhagen, en met een beetje geluk zie je Malmö. 
19:30 Diner

DONDERDAG 7 NOVEMBER
06:30 Ontbijt
07:00 Vertrek richting Kopenhagen Airport
10:35 Geplande aankomst Eindhoven Airport

KOSTEN
€ 1.595,- ex BTW tot 15 september 2019
€ 1.895,- ex BTW na 15 september 2019
deze reis is inclusief: fiets, overnachtingen, ontbijt, lunch (2x), excursies, meetings en workshop
en exclusief: vliegreis, lunch (1x) en diners

AANMELDEN
De reis gaat door wanneer minimaal 10 personen zich hebben aangemeld. Er kunnen in totaal maximaal 25 personen mee.

Met onderstaande gegevens meldt u zich aan voor de studiereis naar Kopenhagen.

Ik meld mij aan voor de studiereis naar Kopenhagen

Naam (verplicht):

Organisatie (verplicht):

Functie (verplicht):

Onderstaande adresgegevens worden gebruikt voor het verzenden van de factuur.

Adres (verplicht):

Postcode (verplicht):

Plaats (verplicht):

Referentie nummer (indien noodzakelijk):

E-mail (verplicht):
Dit adres gebruiken wij voor de correspondentie

Mobiel nummer (verplicht):
Dit nummer gebruiken wij voor een groepsapp

Wat verwacht u van de studiereis?

Controleer uw gegevens voor de volledigheid alvorens u op "verzenden" drukt.

Annuleringsvoorwaarden:
100% tot 3 maanden voor reis
50% tot 1 maand voor reis
0% korter dan 1 maand voor reis